Tips och idéer för att hänga upp bilder och skapa en tavelvägg.


Att skapa en tavelvägg är ett unikt sätt att lägga till lite av din personlighet till
heminredningen. Rätt gjort är en tavelvägg supersnygg och en riktig blickfångare! Det är helt
förståeligt att du är tveksam till att skapa en tavelvägg på grund av arbetet som det innebär.
Kanske du är rädd för att du ska fatta ett felaktigt beslut och att det slutar med hål i väggen
och ett otillfredsställande resultat?


Med följande tekniker kommer du att kunna göra ändringar i layouten på din tavelvägg när du
vill, och helt utan att skada väggen.Grunderna för att skapa en tavelvägg

Börja med att föreställa dig hur din tavelvägg ska se ut. Kanske ett visst färgschema, eller ett tema? Du kan även söka efter bilder på tavelvägg eller gallerivägg som fångar ditt intresse. Bra källor för inspiration är förstås Pinterest eller Instagram.


Planera dina ramstorlekar och layout för din tavelvägg


När du har en ungefärlig uppfattning om hur du vill att din tavelvägg ska se ut kan du tänka på ramstorlekar och layout. Som du kanske har räknat ut vid det här laget; layout är nyckeln. Att bestämma layouten kan dock vara ganska svår för vissa. Många webbplatser råder dig att klippa ut pappersformer av ramarna som du vill hänga och tejpa fast dem på väggen. På så sätt kan du experimentera med flera layouter och när du är nöjd kan du ersätta papperet med de faktiska ramarna.


Att hänga dina ramar är dock ett mycket exakt jobb. En tavelvägg ser bara korrekt och väl sammansatt ut när avståndet mellan ramarna är perfekt avstämd. Ett misstag på bara några millimeter kan göra att det ser "lite off” ut. Olika ramar och andra väggdekorationer har olika hängare eller trådar på baksidan, viket bör beaktas. När du håller tavlan framför det utklippta pappret är det svårt att peka ut den exakta platsen för spiken i väggen. I bästa fall är detta bara en bra uppskattning som kommer att visa sig när du har hängt upp tavlan.

Tänk om det fanns ett sätt att undvika allt detta? Inga spikar, inga utskärningar och inga hål i
väggen...


Fördelarna med att använda ett upphängningssystem.


Svaret på alla problem och svårigheter med att göra en tavelvägg är ganska enkelt: ett tavelupphängningssystem. Ett upphängningssystem ger dig friheten att arrangera och göra om din tavelvägg utan väggskador.


Grunderna i ett tavelupphängningssystem består av en tavelskena, i modernt aluminium eller klassiskt trä, som du monterar på din vägg. Från skenan hänger du linor med tavelkrokar som du skjuter över linan till önskad höjd.


Kortfattat:

- Ändra din tavelvägg när du vill
- Låter dig leka med layouten under "tänk om"-stadiet
- Undvik besväret med att använda utskärningar
- Inga fler borrningar eller hål i väggen när du hänger upp tavlor


Hur väljer man innehåll för en tavelvägg?

Eftersom du förmodligen har sökt efter inspirerande bilder kommer du att ha en allmän uppfattning om innehållet i din tavelvägg. Var inte rädd för att göra djärva val. Okonventionella val av objekt gör en unik tavelvägg. Förutom konst, kan du överväga egna alster, foton, växter, bonader, dekorativa tallrikar, klockor, personliga foton eller citat. Alternativen är många.

Det finns många hemsidor eller butiker där du kan köpa prisvärda väggdekorationer. Att spara unika saker och lägga till kan också vara smakfullt.

Vårt tips: tänk på ett tema eller en färg när du letar efter föremål


Hur arrangerar man bilder på en vägg?

Att arrangera bilderna på din vägg kan inte bli enklare än med en galleriskena. Förverkliga din idé till tavelvägg utan några väggskador och rädslan för att göra ett misstag. Haka bara fast en lina i skenan och skjut en tavelkrok över linan till önskad höjd. Häng din väggdekoration i kroken och fortsätt att göra det för resten av din tavelvägg.

Ta ett steg tillbaka och se om du gillar resultatet. Inte helt nöjd? Inget problem, små justeringar som att skjuta tavelkroken lite högre eller lägre kan göra verklig skillnad och görs på några sekunder!


Hur hänger man flera bilder på en vägg?

Det bästa sättet att hänga flera bilder på din vägg är med ett tavelupphängningssystem. Oavsett om du gör en tavelvägg eller inte, när du vill hänga flera bilder är en snygg layout med perfekt avstånd mellan ramarna nyckeln! 

En tavelskena ger dig friheten att göra justeringar när du inte är helt säker var dina bilder ska hänga. Med en tavelskena kan du hänga flera bilder på en lina. När du märker att bilder börjar flyta eller luta, kanske du vill överväga att använda 2 linor istället för en. Fler tips för att förhindra svävande eller lutande bilder finns i den här bloggen.Hur ordnar man foton på trappväggar?

Trappväggar är perfekta platser för att hänga upp dina bilder. Trappväggar kan vara ganska svåra att nå och det är där ett tavelupphängningssystem kommer väl till pass. Efter installationen av tavelupphängningssystemet är det ganska enkelt att ändra uppsättningen av tavlor utan att göra några hål väggen.

Tillbaka till blogg