Köp- och leveransvillkor

Betalning

Swish
Om du har valt att betala med Swish ber vi dig att betala ordersumman på Swish nummer 123 618 27 45 (Rammakarna på Östermalm AB).
Efter beställning får du en orderbekräftelse och använder Swish QR -koden nedan (det är också möjligt att swisha till vårt Swish -nummer).
Efter att vi har fått bekräftelse på din betalning kommer vi att behandla din beställning.

Klarna Checkout
Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt på www.skenor.se. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till info@skenor.se eller Rammakarna på Östermalm AB. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura lig-ger som förvalt betalningsalternativ. Se https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
• Få alltid hem varan innan du betalar
• Betalningstid - alltid 14 dagar
• Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
• Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
• Ladda ner dina fakturor från klarna.se
• Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kre-ditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknads-föring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.
• Få alltid hem varan innan du betalar
• Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
• Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
• Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
• Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
• En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
• Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kredit-köpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

PayPal
Betala direkt genom ditt PayPal-konto eller genom det kort som du kan ha kopplat till detta konto. Du kan också betala via PayPal med kort utan att ha ett eget konto. Beloppet dras direkt vid betalningen. För att se PayPals användaravtal, klicka HÄR.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med oss.
Leveranstid
Artiklar i lager skickas på måndagar och torsdagar från Rammakarna på Östermalm i Stockholm. Om någon produkt är restnoterad kommer vi att kontakta dig om leveranstid eller alternativa produkter.
Frakt
För internetorder debiterar vi 65 kr för frakt av paket som inte innehåller skenor.
När vi skickar ordrar med skenor kommer vi att debitera en fraktkostnad på 159 kr.
Ordrar som överstiger ett värde på 2000 kr skickas fraktfritt.
 Alla paket som innehåller skenor skickas med DHL servicepoint vilket innebär att du får hämta ut paketet hos din närmaste servicepoint. Avisering sker via sms, om ingen uppgift om mobiltelefonnummer finns i ordern sker avisering genom epost.
För ej uthämtade paket debiterar vi en avgift på 150 kr.
Ångerrätt
Som konsument har du, i enlighet med distansavtalslagen, rätt till ångerrätt utan att ange någon anledning. Du måste dock meddela Rammakarna på Östermalm detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Du får själv stå för returfrakten. På fakturan anger du returorsak "Ångerrätt". Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav.
Reklamationer
Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela Rammakarna på Östermalm detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. Vi sänder en förfrankerad returetikett. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av den! På fakturan anger du returorsak. Obs! Du måste först ta kontakt med oss för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald.
Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.